• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Щодо подій 15-16.05.2018 на місці незаконного будівництва підстанції на березі озера Небреж

May 17, 2018

Не зважаючи на численні порушення у сфері містобудівної діяльності (відповідний лист департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у місті Києві прикріплений під цим постом) та всіляко ігноруючи позицію громади щодо недопустимості забудови території на південь від вулиці Колекторної у місті Києві, забудовник «АРКАДА» 15.05.2018 за підтримки близько 50-ти тітушок поновив будівельні роботи у прибережній захисній смузі озера Небреж.

Не звертаючи уваги на мирний протест місцевих мешканців, протягом вівторка 15 травня забудовником «АРКАДА» було відгороджено бетонними блоками проїзд до озера Небреж, підсипано дорогу для автобетонозмішувачів, підготовлено техніку та матеріали для заливки бетонних паль.

Зранку 16 травня, відчувши повну безкарність за спиною численної групи тітушок, забудовник «АРКАДА» приступив безпосередньо до бетонних робіт.

Місцеві мешканці та активісти, розуміючи незворотні наслідки таких робіт, одразу ж заблокували будівництво. У відповідь найняті тітушки почали погрожувати та грубо відштовхувати людей, серед яких були жінки та діти. Пообіді до блокування приєднався Національний корпус разом з Національними дружинами, які зі свого боку ще у жовтні 2017 року задекларували свою непримиренну позицію щодо забудови озер на південних Осокорках. Завдяки авторитету Національного корпусу та Національних дружин, а також їхньої нетерпимості до незаконних забудов у місті Києва, будівельні роботи були припинені.

Сподіваємось, що забудовник «АРКАДА» зробить відповідні висновки, перестане цинічно провокувати киян та остаточно зупинить незаконне будівництво на південних Осокорках. Також маємо надію, що після подій 15-16 травня 2018 року міська влада Києва нарешті припинить відвертий саботаж петиції № 713 від 18.11.2015 року «Ландшафтний природний парк замість забудови південних Осокорків», затвердить план заходів з її реалізації та негайно розпочне його виконання.

Насамкінець варто відзначити, що проект житлового масиву «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ» є мертвонародженим. Громада Осокорків-Позняків ніколи та ні за яких обставин не допустить знищення унікального та єдиного не тільки у районі, але і в Україні природного рекреаційного комплексу такого масштабу поруч з великим містом – навколо озер південних Осокорків. Тому забудовнику «АРКАДА», який очевидно засліплений прибутками від житлової забудови, доведеться схаменутись та зосередитись на інших проектах.