• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

ПІДСУМКИ ПОПЕРЕДНЬОГО ЗАСІДАННЯ СУДУ У СПРАВІ № 826/4485/18 ПРО СКАСУВАННЯ ДОЗВОЛУ НА БУДІВНИЦТВО ПІДСТАНЦІЇ НА БЕРЕЗІ ОЗЕРА НЕБРЕЖ

April 20, 2018

Сьогодні, 18 квітня 2018 року, в Окружному адміністративному суді міста Києва відбувся розгляд справи за позовом Громадської організації «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ» про скасування дозволу на будівництво підстанції ПС 110/10 КВ на березі озера Небреж.

 

Насамперед, щиро дякуємо усім небайдужим киянам, які знайшли можливість відкласти свої справи та прийшли в робочий час підтримати у суді ідею створення екопарку на південних Осокорках.

 

Нас було так багато, що ми ледь втиснулись у залу судових засідань, а декому навіть довелось слухати засідання з коридору.

 

Кожен, хто сьогодні прийшов на судове засідання, є безпосереднім співучасником боротьби громади Києва за гідні умови проживання в місті. Зокрема від кожного залежить дійсно дуже багато у справі втілення у життя ідеї, викладеної у петиції до Київської міської ради № 713 від 18.11.2015 року «Ландшафтний природний парк замість забудови південних Осокорків».

 

Цього разу активністю прихильників створення Екопарку Осокорки зацікавився телеканал 1+1, знімальна група якого була присутня на судовому засіданні. Дуже сподіваємось, що відповідний сюжет щодо проблематики Екопарку Осокорки вийде в ефір найближчим часом.

 

Підтримати боротьбу громади за свої права прийшов також чинний депутат Київської міської ради від Дарницького району Бохняк Володимир Ярославович.

 

Фактично судове засідання звелось до формальної неможливості судді Каракашьяна Сергія Костянтиновича зіставити межі зон охоронюваного природного ландшафту в місті Києві із земельними ділянками, переданими в оренду ТОВ «Контактбудсервіс». Для вирішення цієї задачі суддя ухвалив рішення залучити до розгляду справи в якості третіх осіб Державну службу з питань національної культурної спадщини та Департамент культури КМДА.

 

Наступне судове засідання призначене на 13.06.2018, 14.00. Сподіваємось, що на ньому прихильників Екопарку Осокорки буде не менше, ніж сьогодні, тим паче, що суддя прийняв до уваги наявну підтримку позивача з боку громади та надалі намагатиметься проводити судові засідання у більших за розміром залах судових засідань.

 

Відео-3

Опубліковано Екопарк Осокорки – Ecopark Osokorky 18 квітня 2018 р.