• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Подано позовну заяву в Окружний адміністративний суд міста києва про скасування дозволу на будівництво ПС 110/10 кв на березі озера Небреж

March 20, 2018

На жаль, змушені констатувати, що ряд зустрічей між членами ГО «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ» та представниками забудовника «АРКАДА» щодо перенесення будівництва об’єкту ПС 110/10 кВ з берега озера Небреж у інше місце не принесли ніякого результату. Не зважаючи на принципову позицію забудовника «АРКАДА», усі його аргументи щодо неможливості побудувати підстанцію ПС 110/10 кВ у будь-якому іншому місці не відповідають фактичним обставинам справи.

 

Наразі ГО «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ» завершила етап збору та обробки юридично значущої інформації та документів, що стосуються забудови території на південь від вулиці Колекторної, та розпочинає комплексний судовий процес, кінцевою метою якого є остаточне зупинення будівництва та повернення унікальної екосистеми південних Осокорків у власність громади міста Києва, а також офіційне створення Екопарку Осокорки відповідно до базової концепції, викладеної у підтриманій громадою петиції № 713 «Ландшафтний природний парк замість забудови південних Осокорків».

 

Отже, 19.03.2018 року ГО «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ» подано позовну заяву в Окружний адміністративний суд міста Києва про скасування дозволу на будівництво підстанції ПС 110/10 кВ. Номер справи – 826/4485/18. Самостійно відслідкувати стадію розгляду справи можна за посиланням: https://court.gov.ua/fair/.

 

Надзвичайно важливим елементом судового процесу з широким суспільним резонансом є демонстрація суду значної підтримки з боку громади щодо предмету розгляду судової справи, а тому вже зараз закликаємо усіх прихильників збереження безцінного рекреаційного простору на південних Осокорках обов’язково приходити на судові засідання, де буде розглядатись справа № 826/4485/18. ГО «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ», в свою чергу, буде анонсувати місце, дату та час відповідних судових засідань, на яких буде потрібна активна підтримка громади.

 

Глибоко переконані та віримо, що на основі поданих матеріалів суд задовольнить позов ГО «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ», однак на час судового процесу усім небайдужим потрібно набратись терпіння та ще більше згуртуватись та мобілізуватись на захист південних Осокорків від забудови, оскільки існує серйозна загроза панічної активності з боку забудовника «АРКАДА» з метою якнайшвидшого проведення комплексу будівельних робіт до стану, після якого зміна розташування підстанції ПС 110/10 кВ стане неможливою.

 

З текстом позовної заяви можна ознайомитися за посиланням.