• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Наукове обґрунтування необхідності створення Екопарку Осокорки

March 14, 2018

Члени ГО «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ» в процесі своєї діяльності отримали дуже цікавий документ під назвою «Обґрунтування необхідності створення ландшафтного заказника місцевого значення «ВИСОКИЙ ЛУГ». Це обґрунтування написане близько десяти років тому в співпраці визнаних українських вчених-біологів Подобайла Анатолія Віталійовича, Парнікози Івана Юрійовича та Борейка Володимира Євгеновича за участі Київського еколого-культурного центру (https://www.facebook.com/kekz.ua/).

Незважаючи на невеликий обсяг (всього 4 сторінки), в документі змістовно та аргументовано описано доцільність створення природоохоронного об’єкту на південних Осокорках в межах території, що фактично відповідає сучасному Екопарку Осокорки.

Документ зокрема містить історичний нарис, опис рослинного та тваринного світу проектованого природного об’єкту, а також його рекреаційне значення.

В якості висновку в обґрунтуванні вказано, що ландшафтний природний заказник покликаний забезпечити рекреаційні потреби жителів міста Києва, зберегти цінні природні ландшафти та велике біологічне різноманіття.

Зі свого боку вкотре звертаємо увагу усіх зацікавлених сторін, що громада міста Києва НІКОЛИ не допустить знищення екосистеми південних Осокорків та її перетворення на черговий залитий бетоном простір. Будь-які спроби забудувати територію на південь від вулиці Колекторної рано чи пізно зазнають фіаско.

Також вчергове наголошуємо, що абсолютно ганебною та недопустимою являється ситуація, коли місцева влада Києва всіляко сприяє та покриває варварів-забудовників, а під розвитком міста має на увазі виключно тотальну житлову забудову, не надаючи жодного вагомого значення усім іншим аспектам гармонійної урбанізації.