• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Лист-відповідь Департаменту культури КМДА щодо приналежності території Екопарку Осокорки до зони охоронюваного природного ландшафту

March 13, 2018

ГО «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ» отримало відповідь від Департаменту культури Київської міської державної адміністрації на поданий 05 березня 2018 року запит на інформацію стосовно надання схеми до додатку 1 рішення виконкому Київської міської ради народних депутатів № 920 від 16.07.1979 року (в редакції розпорядження Київської міської державної адміністрації № 1714 від 25.12.2007 року «Про внесення змін до рішення виконкому Київської міської Ради народних депутатів № 920 від 16.07.1979 року»).

Згідно наданої схеми та відповідно до підпункту 3.4.6 згаданого вище Розпорядження КМДА вся територія Екопарку Осокорки в межах міста Києва фактично відноситься до зони охоронюваного природного ландшафту.

Відповідно до пункту 6 Розпорядження у межах зон охоронюваного природного ландшафту забороняється проведення земляних, будівельних робіт без дозволу управління охорони пам’яток історії, культури та історичного середовища.

Забудовник «АРКАДА», який намагається звести підстанцію 110/10 у місці, де цього законно робити ну ніяк не можна, такого дозволу не має, що відповідно є ще одним порушенням чинного законодавства та є підставою для негайного припинення будівництва.

Також можемо констатувати такий цікавий факт, що київські бюрократи 70-х років XX століття були стратегічно значно дбайливішими та далекогляднішими у питаннях гармонійного розвитку міста на відміну від вщент корумпованих чиновників останніх двох десятиліть, яких майбутнє Києва, на превеликий жаль, абсолютно не цікавить.

ГО «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ» й надалі продовжує цілеспрямовану та послідовну діяльність в юридичній сфері задля недопущення забудови південних Осокорків та офіційного створення екопарку на цій території.