• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Лист-відповідь Державного агентства водних ресурсів України

February 26, 2018

ГО «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ» отримало відповідь від Державного агентства водних ресурсів України на подане 10 січня 2018 року клопотання про надання інформації та роз’яснення. Повний текст листа додається до даного посту.

У листі-відповіді Державне агентство водних ресурсів України підтверджує наявність порушень водного законодавства України на об’єкті будівництва ПС 110/10 в прибережній зоні озера Небреж. Державне агентство водних ресурсів України повідомляє, що забудовник «АРКАДА» не отримував жодних дозволів та погоджень на таке будівництво та навіть не звертався з відповідними заявами до вказаного державного органу.

Особливе занепокоєння викликає інформація з публічної кадастрової карти, згідно з якою все озеро Небреж належить до житлової забудови, що загалом суперечить чинному законодавству та є підтвердженням наявності корупційної складової при виділенні відповідних земельних ділянок.

Також Державне агентство водних ресурсів підтвердило, що лист Управління водних ресурсів у місті Києві та Київській області № 01-12/479 від 07.06.2017 підписаний Урупою М.М. не є дозволом на будівництво в прибережній зоні. А отже, забудовник «АРКАДА» навмисне обманював представників громади та поліції, видаючи даний лист за дозвіл на будівництво в прибережній зоні озера Небреж.

ГО «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ» використовуватиме отриману від Державного агентства водних ресурсів інформацію в подальшій законній боротьбі за зупинення варварської забудови південних Осокорків та офіційне створення екопарку на цій території.