• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Підсумки зустрічі зацікавлених сторон щодо Екопарку Осокорки

February 16, 2018

Анонсована на 08.02.2018 зустріч зацікавлених сторін щодо Екопарку Осокорки спочатку була перенесена на невизначений термін, однак згодом все-таки відбулась у вівторок 13.02.2018.

На зустрічі були присутні представники ГО «Екопарк Осокорки», активісти, представники забудовника АРКАДА, посадовці Дарницької РДА, представники КМДА (радник мера та працівник департаменту містобудування та архітектури), а також поліціянти.

Зустріч тривала близько трьох годин.

Всі сторони виступили та виклали свої аргументи та бачення ситуації, що склалась.

Здебільшого під час зустрічі обговорювалось будівництво підстанції та її конфліктне місце розташування.

В процесі обговорення з’ясувалось, що у забудовника АРКАДА наразі немає погодженого плану забудови орендованих до 2020 року земельних ділянок на південних Осокорках.

Варто відзначити виступ радника мера Левади С.Я., який зайняв серединну позицію у конфлікті: повністю від житлової забудови на південних Осокорках не відмовлятись, однак зменшити її площу та змінити місце розташування підстанції.

Пропозиція ГО «Екопарк Осокорки» щодо мораторію на будівельні роботи до завершення розгляду по суті петиції № 713 від 18.11.2015 «Ландшафтний природний парк замість забудови південних Осокорків» представниками забудовника АРКАДА була проігнорована.

За підсумками зустрічі було домовлено про створення робочої групи, яка розгляне можливість переносу підстанції в інше місце.

P.S. Зважаючи на активізацію підготовчих будівельних робіт, починаючи саме з дня описаної вище зустрічі 13.02.2018, зокрема подальше огородження будівельного майданчику, завезення матеріалів та техніки, збільшення кількості працівників та охорони на об’єкті, забудовник АРКАДА не сприймає всерйоз позицію громади, не налаштований до пошуку будь-яких компромісів та намагається всіляко пришвидшити процес зведення бетонного фундаменту, після чого зміна місця розташування підстанції стане практично неможливою.