• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Підсумки акції на підтримку Екопарку Осокорки 03.02.2018

February 13, 2018

Отже, підіб’ємо підсумки акції на підтримку Екопарку Осокорки, що проводилась 03.02.2018.

1. У забудовника «АРКАДА» піджимають строки початку активного будівництва підстанції, тобто початку заливання бетону. Забудовник «АРКАДА» розуміє, що з початком рекреаційного сезону кількість активних прихильників екопарку почне зростати в геометричній прогресії, що практично унеможливить подальше будівництво у запланованому місці.

2. Забудовник «АРКАДА» нервує та пускає в хід інструменти значно вищого рівня, про що зокрема свідчать прибуття на мирну акцію громади мікроавтобусу та 10 автомобілів поліції з близько 50 поліціянтами у повному обмундируванні (!!!) та інтенсифікація замовних публікацій у ЗМІ.

3. Влада міста Києва продовжує цинічно ігнорувати суспільний інтерес киян щодо наявності на південних Осокорках суцільної природно-рекреаційної території згідно концепції екопарку Осокорки. Тобто, формально міська влада підтримує петицію №713 щодо створення екопарку, однак через тотальні конфлікти інтересів та корумпованість київських чиновників різного рівня жодних дій в напрямку її реалізації не вчиняється.

4. Серед добрих новин – подальша підтримка громади з боку Національного Корпусу разом з Національними Дружинами, за що їм велика подяка. Є розуміння того, що кияни, які борються за свої права, не залишаться сам на сам з оскаженілим забудовником та поліцією, яка по-факту прикриває його незаконні дії.

5. І найголовніше. Тільки громада своєю активністю може остаточно зупинити будівництво та добитися офіційного створення екопарку на південних Осокорках. Якщо нас буде багато, тоді міська влада буде змушена виконати усі законні вимоги громади. Подібних прецедентів у Києві з кожним днем стає дедалі більше. За свої права потрібно боротись. Тому обов’язково підтримуйте своєю безпосередньою присутністю усі анонсовані акції на підтримку екопарку Осокорки. Розповідайте друзям, знайомим, сусідам про наш екопарк та залучайте їх до активної участі.

P.S. Особливо вразило висловлювання одного з керівників підрозділу поліції, що прибув на захист забудовника від громади: «У забудовника є договір оренди землі, тому він що хоче, те на ній і будує. Ідіть до себе додому і робіть там, що хочете». Від такої юридичної грамотності представника поліції стало дещо ніяково.