• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Подано заяву в Національне антикорупційне бюро України

December 14, 2017

13 грудня 2017 року Громадською організацією «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ» подано заяву в Національне антикорупційне бюро України про факти корупційного правопорушення посадовими особами Київської міської ради.

В поданій заяві ГО «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ» просить Національне антикорупційне бюро України:
1. провести повну всебічну та об’єктивну перевірку усіх відомостей, що містяться в заяві, а також відомостей, викладених у поданих ГО «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ» клопотаннях в прокуратуру міста Києва та в Київську міську раду та Київському міському голові;
2. за результатами розгляду забезпечити притягнення до відповідальності встановленої законом усіх винних у корупційних правопорушеннях;
3. на час проведення перевірки відомостей та проведення досудового розслідування забезпечити накладення арешту на земельні ділянки передані в оренду ТОВ «Контактбудсервіс» на підставі Рішення Київської міської ради № 774/3349 від 14 липня 2005 року.

Серед іншого ГО «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ» повідомляє Національне антикорупційне бюро України про незаконні дії Київського міського голови Омельченка О.О. в частині надання згоди на розроблення проекту відведення земельної ділянки відповідно до клопотання № К-4262 від 15 квітня 2005 року, що призвели до істотної шкоди інтересам територіальної громади міста Києва, тяжких наслідків та матеріальних збитків.

В спірному випадку Омельченко О.О., зловживаючи владою та використовуючи службове становище, підмінив своїм індивідуальним незаконним рішенням (згодою на розробку проекту відведення земельної ділянки відповідно до клопотання № К-4262 від 15 квітня 2005 року) колективне рішення, яке повинно прийматись на пленарній сесії Київської міської ради в порядку, встановленому Конституцією та законами України.

Зазначенні дії в сукупності призвели до того, що в основу проекту Рішення Київської міської ради № 774/3349 від 14 липня 2005 року «Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю «Контактбудсервіс» земельних ділянок для забудови об’єктами житлового і соціально-побутового призначення у ж/м Осокорки-Центральні (1, 2, 3, 4, 5, 6 мікрорайони) у Дарницькому районі м. Києва» лягли неналежні та недопустимі документи.

Вкотре закликаємо киян активно підтримувати своєю безпосередньою участю усі акції та зібрання проти житлової забудови південних Осокорків та за створення на цій території ландшафтного природного парку. Без активної підтримки громадськості будь-яка робота з документами та їх подачею в державні органи не дає жодних гарантій на успіх у справі.
З текстом заяви можна ознайомитися за посиланням.